CAD CAM protetski radovi

CAC CAM tehnologija (Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing) koja se koristi u Ado dent zubotehničkom laboratoriju predstavlja naprednu tehnologiju koja kombinuje digitalne procese i kompjuterske alate. Ovom tehnologijom dizajniramo i izrađujemo protetske radove, kao što su krunice, mostovi, proteze i ortodontski aparati. 

To nam omogućava da preciznije, brže i efikasnije pravimo naše radovi i isporučijemo prema partnerskim stomatološkim ordinacijama širom Bosne i Hercegovine.
To znači da vaši pacijenti mogu dobiti gotove protetske radove u mnogo kraćem vremenskom periodu.

CAC CAM tehnologija omogućava da detaljno planiramo izgled i oblik protetskog rada na temelju digitalnih modela pacijentovih zuba. To rezultira protetskim radovima koji su estetski privlačni, prirodno se uklapaju u pacijentovu usnu šupljinu i pružaju izuzetan estetski rezultat.

Korištenje CAC CAM tehnologije za izradu protetskih radova smanjuje potrebu za uzimanjem otisaka zuba, što pacijentima može pružiti udobnije iskustvo. Digitalno skeniranje je bezbolno i brzo, što smanjuje nelagodu koju pacijenti mogu doživeti tokom tradicionalnih metoda uzimanja otisaka.

Staklo keramičke krunice i mostovi

Također nudimo izradu protetskih radova od staklo-keramike, koji se ističu visokom estetikom i transparentnošću. Ovi radovi su idealni za obnavljanje prednjih zuba, jer pružaju prirodan izgled i propuštaju svjetlost na sličan način kao prirodni zubi.

Koristi se litijum-disilikatna staklokeramika, jer ima transparentnost i translucenciju sličnu prirodnom zubu. Staklokeramika je biokompatibilan materijal i ne izaziva alergijske reakcije niti iritacije, što je važno za pacijente s osjetljivim desnima ili alergijskim reakcijama na druge materijale.

Staklokeramika se može precizno oblikovati i omogućava finu obradu i prilagodbu kako bi se postigla optimalna forma, veličina i funkcionalnost krunice ili mosta.

Prilagodba protetskih radova

Ova tehnologija omogućava visok stepen prilagodljivosti protetskih radova. 

Stomatolozi mogu detaljno planirati oblik, veličinu, boju i teksturu protetskog rada prema pacijentovim individualnim potrebama i željama.

 Ova tehnologija omogućava personalizovana rešenja koja najbolje odgovaraju svakom pacijentu. Ukupno uzevši, CAC CAM tehnologija pruža i stomatolozima zubotehničkom laboratoriju napredne alate za dizajniranje i izradu protetskih radova, čime se postiže veća preciznost, brzina, estetika i udobnost za pacijente.

Zirconzahn tehnologija glodanja

Ado dent u svom radu koristi ZIRCON ZAHN tehnologiju glodanja (tip glodalice M1) koja se odlikuje ekstremno kratkim vremenom glodanja zahvaljujući brzim motorima. Može se optimalno kombinirati sa Zirkonzahn skenerom S600 ARTI i Zirkonzahn softverom. Posjeduje potpuno automatsku tehnologiju simultanog glodanja u 5+1 osi svih uobičajenih mekih i tvrdih materijala. 

Odabrani tip glodalice verzija određuje indikacije treba obrađivati s kojim materijalima. Sa M1 tipom glodalice moguće je brzo proizvesti pojedinačne titanske abatmente. Jedinica za glodanje M1 posebno je prikladna za suhu obradu mekih materijala kao što su sinter metal i cirkonij. 

Također, sa svojom orbitom izgrađenom na četiri ležaja i integrisanom funkcijom mokre obrade, M1 jedinica idealna je i za glodanje tvrdih metala kao što je titan.
Kontaktirajte nas na nekih od kontakata danas kako biste saznali više o našoj usluzi izrade protetskih radova baziranoj na CAD CAM-u kako bismo zajedno pronašli najbolje rješenje za vaše pacijente!
Pratite nas na društvenim mrežama
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram